Login FormKalendari

April 2014
SMTWTFS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Home
Xhamia e Tabakeve Tirane
Burime te bereqetit PDF Print E-mail
Thursday, 11 July 2013 09:52

Nëse do të kërkonim një definicion Islam për produktivitetin, me siguri do të mund të mblidhej në fjalën “bereqet” ose bekim. Të jesh në gjendje të arrish më shumë me sa më pak resurse, të bësh shumë në pak kohë, dhe të gjenerosh shumë me përpjekje të vogla është padyshim një bekim nga Allahu (Subhanehu we te?ala).

Sidoqoftë, kjo është shndërruar disi në një thesar të humbur në këto ditë; çdokush e kërkon atë, mirëpo duket se askush nuk mund ta gjejë! Vazhdimisht i dëgjon njerëzit duke u ankuar se nuk ka bereqet në kohën e tyre, nuk kanë bereqet në gjumin e tyre, nuk kanë bereqet në paratë e tyre, dhe gjërat e tjera. Në këtë artikull, do ta zgjedhim këtë mister inshAllah: do ta mësojmë se çka është bereqeti dhe ku mund ta gjesh atë!

Çka është bereqeti?

Një nga thirrësit e njohur e shpjegon këtë si në vijim: “Bereqet është bashkëngjitja e mirësisë hyjnore tek një gjë, kështu që nëse ndodh në diçka të vogël e rritë atë. E nëse ndodh në diçka shumë sjell përfitim. Dhe nga frytet më të mëdha të bereqetit në të gjitha gjërat është përdorimi i atij bereqeti në nënshtrueshmërinë ndaj Allahut (Subhanehu we te?ala).

Burimet e bereqetit

Last Updated on Thursday, 11 July 2013 10:36
Read more...
 
Ne Xhenet hyne vetem te pastertit PDF Print E-mail
Tuesday, 21 May 2013 13:20

 
RECITIM I EMBEL PDF Print E-mail
Sunday, 05 May 2013 10:20

 

Last Updated on Sunday, 05 May 2013 10:33
 
Pesë mënyra për të përfituar nga leximi i cdo libri PDF Print E-mail
Thursday, 21 March 2013 12:25
  • Për të përfituar nga leximi i ndonjë libri, nga të dhënat, mësimet dhe këshillat që na pëlqejnë, atëherë ka një mori rregullash dhe udhëzimesh që të ndihmojnë në http://mjeksiaislame.com/wp-content/uploads/2013/03/libri.jpgkëtë drejtim. Këtu do të ndalemi në vetëm pesë sosh prej tyre:

- Duhet të kesh patjetër një motiv që të nxit të lexosh dhe ta kuptosh e mësosh librin që e ke në duar.

- Kapitullin ose kreun lexoje shpejt, në mënyrë që të kesh një njohuri të përgjithshme rreth asaj që bën fjalë kapitulli, e pastaj, kthehu prapë dhe lexoje me kujdes, që të kuptosh idenë dhe mendimin.

- Mundohu që herë pas here ta aplikosh atë që lexon në jetën e përditshme, apo si mund të përfitojmë prej tij në këtë kohë, në mënyrë që të motivohesh edhe më shumë për leximin e librit, ngase, përderisa i ke vënë vetes një qëllim të leximit të librit, e që është përfitimi i mësimeve dhe udhëzimeve, atëherë leximin do ta gjesh tërheqës.

Last Updated on Thursday, 21 March 2013 12:28
Read more...
 
Thëniet e mendimtarëve me famë botërore rreth Islamit,Kur’anit dhe Muhammedit alejhi selam PDF Print E-mail
Thursday, 21 March 2013 12:12

Thëniet e mendimtarëve me famë botërore rreth Islamit,Kur’anit dhe Muhammedit alejhi selam


http://mjeksiaislame.com/wp-content/uploads/2013/03/ww.jpgNë këtë artikull do të përmbledhim fjalët dhe mendimet e disa mendimtarëve të shquar botërorë, të cilët, pas studimeve të thella, kanë dhënë deklaratat e tyre për Fenë Islame, Kur’anin e Madhërishëm dhe për Muhammedin a.s.. Të shkruhen të gjitha mendimet e njerëzve të shquar botërorë do të duhej të përmblidheshin në një libër, pasi janë të shumta, por në këtë artikull do të përmendim veç disa prej tyre.

Feja islame, që i është shpallur Muhammedit a.s., është vazhdimi dhe kulminacioni i të gjitha religjioneve paraprake të shpallura, e kësisoj ai është për të gjitha kohët dhe për të gjithë njerëzit.

Këtë herë nuk do t’i gjurmojmë thëniet e dijetarëve islamë, por do të paraqesim pohimet e joithtarëve të Islamit, një pjesë e të cilëve pas studimeve kaloi në Islam.

Last Updated on Thursday, 21 March 2013 12:22
Read more...
 
« StartPrev123456789NextEnd »

Page 1 of 9

Who's Online

We have 1 guest online

Advertisement

Featured Links:
Joomla!
Joomla! The most popular and widely used Open Source CMS Project in the world.
JoomlaCode
JoomlaCode, development and distribution made easy.
Joomla! Extensions
Joomla! Components, Modules, Plugins and Languages by the bucket load.
Joomla! Shop
For all your Joomla! merchandise.

feed-image Feed Entries

Rreth nesh
Imam Elvis Naci
Xhamia e Tabakeve ne vite
Kontakt

Latest News

Popular


Powered by Joomla!. Designed by: forum web hosting list of celebrities Valid XHTML and CSS.